Vill du få våra aviseringar via Kivra? Fyll i formuläret på kontaktsidan!

En del av:

Låt oss hålla kollen på din ventilation

För komfort och hälsa

Om ventilationssystemet inte är riktigt rent kan det orsaka hälsoproblem och en ökad energiförbrukning. Partiklar och smuts hindrar då transporten av luften och ventilationsfläktarna får arbeta mer, vilket kräver onödig energi. Det finns inte några regler hur ofta en anläggning skall rengöras. Vid nybygnation eller väsentlig förändring av ventilationen finns dock krav om Obligatorisk ventilationskontroll, OVK. När så inte gäller är det viktigt att själv hålla koll på att ventilationen fungerar och att rengöring sker med lämplig intervall. Hur ofta beror på vilket ventilationssystem du har.

Läs mer om ventilationssystem Läs om OVK

Beställ sotarens ventilationspaket!

Med våra experter får du effektiv hjälp att återställa husets ventilationsanläggning så nära nyskick som möjligt. I vårt totalpaket mäter vi upp, rengör och injusterar luftflödena till optimal nivå – allt till ett fast pris*. Vid besöket ingår även en översyn av bostadens luftfilter. Har du nya filter hemma så hjälper vi självklart till att byta dem. I vårt totalpaket ingår också rengöring av spisfläkt (imkanal). Passa även på att ställa frågor om din inomhusmiljö och ventilation!

Se vår film Gå till bokningssidan

Läckagemätning och
täthetsprovning

Genom våra ventilaionstekniker kan du också få hjälp att läckagemäta och täthetsprova din fastighet. Det ger dig bra koll om du t ex har byggt en ny ventilationsanläggning – eller om du har funderingar kring skicket i husets gamla kanaler. Du får svar direkt om kanalerna håller angivna täthetsklasser utifrån optimal luftcirkulation, ljud och energiförbrukning m.m. Vår täthetsprovning görs enligt SS EN 13779 och EN12237.

Läs mer här

OVK – vad är det?

OVK betyder obligatorisk ventilationskontroll och utreder om ett ventilationssystem uppfyller kraven och fungerar på ett tillfredsställande sätt. OVK ska göras vid nybygnation i de flesta fastigheter och kontinerligt i flerbostadshus och offentliga miljöer – så som t ex kontor, skolor, sjukhus med mera. Syftet med OVK är att säkerställa att ventilationen håller samma nivå som vid den tidpunkt då anläggningen/huset byggdes. Sotningstjänst i Väst har medarbetare som är OVK-certifierade av Kiwa Swedcert.

Läs mer här

KONTAKTA OSS!

Under fliken Tips & Råd hittar du svar på många vanliga frågor. Vill du omboka din tid för sotning eller brandskyddskontroll – eller har du övriga frågor, fyll i nedanstående så återkommer vi till dig (vanligtvis inom 24 timmar)

Prata med vår kundtjänst

Du kan givetvis också ringa vår kundtjänst om dina frågor.
STENUNGSUND: Tel: 0771-101600
UDDEVALLA: Tel: 0771-101600

    Önskar du avisiering via SMS?
    Vänligen fyll i ditt mobilnummer:


    (*) Skriv in ditt personnummer om du istället för vanlig brevkorrespondens vill ha fortsatta aviseringar och viktig information från oss via e-tjänsten Kivra.