Vill du få våra aviseringar via Kivra? Fyll i formuläret på kontaktsidan!

En del av:

Eldstadsbesiktningar som ger dig extra kontroll

Ett kvitto på att det
fungerar som det ska

SSR GODKÄND BESIKTNING® är världens första kvalitetssäkrade metod för besiktningar av eldstäder och rökkanaler. Konceptet är framtaget av Sveriges Skorstensfejarmästares Riksförbund, en bransch- och arbetsgivarorganisation som organiserar 98% av branschen. SSR GODKÄND BESIKTNING® bygger på arbetsmetodik som är noga utvärderad och dokumenterad. Till varje besiktning hör ett protokoll, där du kan följa resultat och grunder för besiktningen. Bara de som är behöriga för brandskyddskontroll och använder det kvalitetssäkrade systemet från Sveriges Skorstensfejaremästares Riksförbund får använda varumärket SSR GODKÄND BESIKTNING®.

Statuskontroll

Är du orolig att skorstenen läcker? Har du flyttat in i ett nytt hus och tycker det känns olustigt att elda i en skorsten som du egentligen inte vet något om? En besiktning och röktrycksprovning kan ge dig svaret på hur din skorsten mår och om du behöver åtgärda något för att kunna fortsätta att elda på ett säkert sätt.

Boka besiktning här

Installationsbesiktning

Med en installationsbesiktning kontrolleras att byggnadsbestämmelserna uppfylls, att din eldstad fungerar på det sätt som avses, att röken inte slår ned hos grannen och att du fått det du betalt för. Allt detta för att den eldstad som du installerat ska fungera på ett bra och säkert sätt i många år framöver.

Boka besiktning här

Överlåtelsebesiktning

Är du spekulant på ett hus eller en bostadsrätt? Överlåtelsebesiktningen är vår mest omfattande besiktning och visar vad du kan förvänta dig av eldstadens och skorstenens tekniska status. Vi utgår från hur den nuvarande eller den tidigare ägaren har använt eldstaden och vilka underhållsåtgärder som vidtagits. Vi jämför skicket med liknande eldstäder och skorstenar av samma ålder. Därefter gör vi en riskanalys som tillsammans med besiktningsresultatet ger dig ett bra förhandlingsläge när priset ska diskuteras.

Boka besiktning här

Sprängbesiktning

Om du ska spränga för nytt garage eller påla för det nya huset kan det för grannsämjans skull vara en riktigt bra idé att besikta de närmaste grannarnas hus och också deras skorstenar. Vi gör besiktningar enligt svensk standard. Erfarenhetsmässigt vet vi att beställningar på sprängbesiktningar kan komma på väldigt kort varsel, rent av samma dag. Vi kan i så gott om alla fall lösa det så ni slipper ha maskiner och personal stå och vänta och kosta pengar. Slå oss en signal så fixar vi det.

Boka besiktning här

KONTAKTA OSS!

Under fliken Tips & Råd hittar du svar på många vanliga frågor. Vill du omboka din tid för sotning eller brandskyddskontroll – eller har du övriga frågor, fyll i nedanstående så återkommer vi till dig (vanligtvis inom 24 timmar)

Prata med vår kundtjänst

Du kan givetvis också ringa vår kundtjänst om dina frågor.
STENUNGSUND: Tel: 0771-101600
UDDEVALLA: Tel: 0771-101600

    Önskar du avisiering via SMS?
    Vänligen fyll i ditt mobilnummer:


    (*) Skriv in ditt personnummer om du istället för vanlig brevkorrespondens vill ha fortsatta aviseringar och viktig information från oss via e-tjänsten Kivra.